Fügerikum / Takács Ádám

Fügerikum / Takács Ádám - Fügebor | Colour WineWorld Kft.

Nagyításhoz kattintson a képre!

db


Fügebor

Ár: 5.500,- (brutto)

A Fügebor gyártásának története: A Takács család immáron 73. éve gyártja, az általa kifejlesztett és tulajdonolt receptúra és technológia alapján a Fügebort. 1944-ben már készült Fügebor, amit azóta is minden évben gyártanak. Ezt egészen 2016. július 16-ig csak a család és egy szűk baráti kör ismerhetett. Azonban azután már a nagyközönség is fogyaszthatja nem csak vacsorákon és rendezvényeken, de más jeles alkalmakkor is. Most nézzük meg ennek a csodálatos és ritka desszertbornak a történetét, hogyan is készül: Az alapanyagot, ami egy meglehetősen drága idénygyümölcs: Aszalt füge, Takács Ádám a 4. generációt képviselő tulajdonos, törökországi területről hozatja be. Minden évben ellátogat és személyesen ellenőrzi annak megfelelőségét. Ezután a termés a család üzemébe kerül, ahol megkezdi 365 napos kalandját a tökéletes desszertté alakulás útján. Az ehhez szükséges üzemet 2015. január 12-én kezdték kialakítani és 2016. július 15-re meg is kapták az engedélyeket a magyar hatóságoktól. A bekerülő aszalt Fügéhez feldolgozása során csak: vizet, élesztőt, némi cukrot és borkősavat adnak hozzá. Ezáltal minden nemű adalékanyagtól mentesen, üvegballonokban készül az üzemben a desszertbor. Ennek az a magyarázata, hogy míg bármilyen szőlőbor, ami fahordóban készül és a fa ízével keveredik, addig a Fügebor csak és kizárólag üvegben, csak a saját ízvilágát megtartva kerül a palackokba. A 365 nap alatt a technológiának köszönhetően letisztult és rendkívül gazdag ízvilágú desszertbor készül, ami az idő előrehaladtával egyre finomabb és zamatosabb lesz. Továbbá nem csak íze, de színe is változik: az arany egyre finomabb árnyalatát veszi fel az idő előrehaladtával. A palackokat parafa dugóval, kézi dugózás útján zárják le. Ezt követi a szintén kézzel történő kapszula felhelyezése, amit a címkézés zár le. A címkéket szintén kézzel helyezik fel a palackokra. Így láthatják, hogy sem a gyártás, sem a palackozás során semmilyen gépet nem használ a család. Ez egy hamisítatlan kézműves termék, a legelső lépéstől a legutolsóig. Az alapanyag jellegéből és a technológiai adottságokból adódóan csak 1000 – 1200 palack készül évente. Fogyasztását 16 fokon javasolják, +/- 2 fok eltéréssel. Jó étvágyat hozzá! Üdvözlettel: Takács Ádám bortermelő.

Vásárlási feltételek

Megrendelés menete:

A weboldalon található termékválasztékból összeállíthat egy kosarat, amit a rendszer e-mail-ben elküld boltunkba. Vásárlási igénye beérkezése után, munkatársunk vissza fog jelezni Önnek.

A kínált áru és/vagy szolgáltatás igénybevételére vonatkozó korlátozások:

Alkoholtartalmú termékeinket csak 18 év feletti megrendelő illetve címzett személy esetén tudjuk értékesíteni.

Személyes átvétel:

Colour WineWorld Borszaküzlet
XIII. ker., Balzac u. 11.
A Westendtől egy percre


Házhozszállítás

Borok:

  • 24 palackig 1.500 Ft,
  • 24 palack felett a szállítás ára ingyenes, illetve céges megrendeléseknél 2.000 Ft alatti árú boroknál egyedi megbeszélés tárgyát képezi
  • 6 palack vásárlásakor - vegyes karton esetén is - 5% kedvezményt biztosítunk árainkból!
  • 12 vagy több palack vásárlásakor - vegyes karton esetén is - 10% kedvezményt biztosítunk árainkból!

Borkiegészítők:

  • A megrendelt terméket, futárral is el tudjuk Önhöz küldeni, melynek díja a termék súlyától függ.
  • A kiszállítás díja kisebb, könyebb termékek esetén 1.200 Ft.,
    nagyobb, nehezebb termékek esetén 2.000 Ft.

Rendelés leadása munkanapon 10-18:30 óra között, az info@wineworld.hu email címen, vagy telefonon +36 1 350-8722, +36 70 342-5067
A megrendelés leadásától számítva más- vagy harmadnapra szállítjuk a terméket.
 
Vásárlóink írták