Kedvenceink

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani azokat a borokat, amiket újonnan fedeztünk fel és megnyerték tetszésünket, vagy legutóbbi kóstoláskor olyan jó formában voltak, hogy lenyűgöztek bennünket a bennük rejlő zamatgazdagságukkal.

Legutóbb kóstoltuk

Molnár Lajos - Villány


2016 Cabernet Franc - Kopar

 

Az emblematikus KOPÁR dűlőben termelt Cabernet Franc egy kis pincészettől. Kiváló ár érték arányú bor. Ugye a Gere  pincészet KOPÁR cuvéje ami már évek óta nem is a kopár dűlőből van mert nem lehet annyi szőlő mint amekkora a kereslet rá, alapozta meg a dűlő hírét. A szőlőfajtát  a cabernet Francot  villány felemelte a saját  emblematikus szőlőfajtájává Villányi Franc márkanév alatt.

Más borvidékeken is pazar híres bort ad pl egerben Vince Béla már  2002ben bordoban arany érmet nyert vele. A Sauvignontól kedvesebb gyümölcsösebb  lágyabb bort ad, de azért itt is vannak tanninok  és ha komoly a beltartalom akkor hosszú évtizedekig lehet érlelni. A bor egy igazi nagyágyú nagyon hosszú utóízzel, gombás, avaros és erdei gyümölcsöz ízjegyekkel. Kiváló

vadakhoz, steakhez, érlelt sajtokhoz…..

 

…a cabernethez készítenék vagy egy vörösboros marhapörköltet amit úgy lehetne feldobni hogy marhapofából készül ami egy nagyon szaftos de nem zsíros hús és hozzá lehetne egy tojásos galuska 

vagy ha egy pecsenyekacsát jól befűszerezve kívül belül :  2 kanál szójaszósz ,2 kanál ketchup először 

azután : só,bors,kakukkfű,gyömbér,ízlés szerint  a belsejébe szoktam tenni 2-3 feldarabolt tisztított almát 

160 fokon sütném 90 percet azután fólia nélkül még 15 percet  180 fokon

ehhez a vörösbor zselénket ajánlanám és párolt rizst